De vanligste årsakene til at barn ikke sover

Her er de vanligste årsakene:

  • Fysiske plager: ørebetennelse, refluks, rygg-, nakke- og magesmerter

  • Emosjonelle plager: forårsaket av vanskelig fødsel, adskillelse, tidligere smerter og sykdom

  • Praktiske årsaker: uhensiktsmessige "rutiner", at barnet er sultent og en anspent familiesituasjonen

Når barn ikke spiser
Mange av mine klienter har hatt en tøff start. Noen har ikke klart å spise nok på grunn av plager, sykdom eller vansker rundt amming. Disse barna trenger ofte hjelp av lege og eventuelt ernæringsfysiolog. Foreldre føler at de må få barnet til å spise mer. Det gir mye stress og bekymring. Jeg hjelper med å lage gode rutiner, hva er lurt og hva er mot sin hensikt å gjøre i en spise situasjonen. Ofte har disse barna hatt et søvn problem, men ikke alle.

Ikke la barnet ditt skrike
Jeg er sterkt imot denne metoden å la barn skrike til de stopper.
Jeg jobber utifra er humanistisk menneskesyn og er opptatt av å styrke samspillet mellom foreldrene og deres barn. Jeg har stor respekt for barnet, for barnets forståelse av sine omgivelser og hvordan vi påvirker det. Derfor mener jeg at det er galt å forlate et gråtende barn.