GodmorgenNorge, TV2

Her kan du se meg på GodmorgenNorge for 3. gang!

Dette var først gang jeg kom på Tv uten en motstander.

Barn og søvn hadde med grensesetting å gjøre. Hele dagen fikk barnet hjelp og støtte, men så kom kvelden og da skulle barnet sovne selv med minimal hjelp og foreldrene skulle ha egen tid.

Denne gangen var det helt anderledes. Det var ikke så innlysende lenger at det å la et barn ligge å gråte alene i timesvis var så heldig ei heller at læringssituasjonen for barnet var ideel. Det at jeg kunne snakke fritt om menneskesyn og læring for små barn var befriende. Barnelege Annette Resch som driver doktorbarnegod.no

som satt sammen med meg i studio, kan mye om søvn og barns helse. Det å ha andre fagpersoner som støtter at det å utsette barn for å ligge å gråte alene over tid, ikke er bra, gjorde opplevelsen også mye bedre.

Barn trenger støtte i legge situasjonen, ikke å bli overlatt til seg selv. Først må vi finne årsak til søvnproblemet og fjerne den, hvis mulig. Vi må se hvert barn og hver familie individuelt og legge en plan som passer akkurat til dem. Tilknytning og samspill er viktig. Det kan være vanskelig å se hvor problemet sitter hvis foreldrene har prøvd alt. Det er vanskelig å bryte mønster som barnet har komme inn i og beholde roen, men det går hvis foreldrene får god veiledning. Søk hjelp i tide, en god venn, en familiemedlem eller helsestasjonen. Føler du at du ikke får den hjelpen du trenger, søk videre. Du fortjener å være den foreldren du ønsker å være, og barnet ditt fortjener å bli tatt på alvor.

Alle barn vil sove, noen klarer ikke.